Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa van radijzen
- 160 g rode radijsjes, schoongemaakt
- 1 rode ui (ong. 60 g), gehalveerd
- 10 g mosterd (ong. 1 tl)
- 25 g witte wijnazijn
- 35 g olijfolie
- ½ tl fijn zout
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 15 g kappertjes, uitgelekt
Broccoliburgers
- 460 g water
- 500 g broccoli, in roosjes
- 70 g rauwe amandelen, hele
- 30 g sojabloem, volvet, als eivervanger
- 20 g broodkruimels, veganistisch
- 30 g havermeel
- 1 tl fijn zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- olie, om te frituren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Rogge flatbreads
Brak ocen
Pasta met pittige wortel-cashew-saus
20 Min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min
Natuurlijk zoete appel- en dadelcake (gluten- en zuivelvrij)
1 Std.
Ratatouille galette
1 Std. 30 Min
Champignon en feta strudel met spinazie
1 Std. 45 Min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55min
Linzenbrood
1 Std. 55 Min
Granité van koffie
8 Std. 10 Min
Lasagnerolletjes
Brak ocen
Tomatenrijst
30 Min
Turkse flatbreads
2 Std. 10 Min