Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper, zaden verwijderd, in stukken
- 60 g ui gehalveerd
- 830 g water
- 300 g verse champignons in zijn geheel of in vieren gesneden
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 250 g droge rode linzen
- 20 g tomatenpuree
- 1 tl currypoeder
- 2 snuifjes cayennepeper, gemalen
- ¼ - ½ tl zout
- ¼ tl peper, gemalen
-
20
g olie
lub 20 g olijfolie - 200 g room, elk type (van koemelk) plus extra om te besprenkelen
- peterselie, vers gehakt, voor de garnering
- stokbrood, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1965.7 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 264.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boekweit met champignons
25 min
Linzensoep met spinazie
50 min
Rode kool cups met kip
25 min
Curry-wortelbrood
1 godz. 5 min
Rauwe chocolade bietencake
Brak ocen
Drie kaas pides
1 godz. 40 min
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 godz. 30 min
Ingelegde champignons
Brak ocen
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Brak ocen
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16 Std.
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 min