Goulash van linzen en champignons

Goulash van linzen en champignons

3.6 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

  • ui gehalveerd
    60 g
  • teentjes knoflook
    2
  • rode peper zaden verwijderd, in stukken
    1
  • water
    830 g
  • verse champignons in zijn geheel of in vieren gesneden
    300 g
  • olie
    20 g
    20 g olijfolie
  • groentebouillonpasta
    1 volle tl
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • droge rode linzen
    250 g
  • zout
    ¼ - ½ tl
  • peper, gemalen
    ¼ tl
  • tomatenpuree
    20 g
  • currypoeder
    1 tl
  • cayennepeper, gemalen
    2 snuifjes
  • room, elk type (van koemelk) plus extra om te besprenkelen
    200 g
  • peterselie, vers gehakt, voor de garnering
  • stokbrood om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 264.6 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1965.7 kJ / 469.8 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...