Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g bloem
lub 300 g volkoren tarwebloem - 80 g water, ijskoud
- 220 g boter, in stukken
- 2 - 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 ¼ - 1 ½ tl zout
-
80
g Gruyère kaas, in stukken
lub 80 g Parmezaanse kaas, in stukken - 80 g sjalotten, gehalveerd
- 5 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 2 teentjes knoflook
-
400
g verse champignons, gemengd (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), in plakjes
lub 400 g verse champignons de Paris, in plakjes - 80 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
- verse tijm, als afwerking
- 1 ei, losgeklopt, om te kleuren
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 3656.7 kJ / 874 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 909.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forelmousse
5 Min
Taart met karamel en vanille
4 Std. 30 Min
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20 min
Rode ogen gevulde eieren
Brak ocen
Groentesticks met dipsaus en volkorenbroodjes
Brak ocen
Cecina ham en geitenkaaskroketten
Brak ocen
Karamel varkensvlees
45 Min
Varkensbuik met noedels en barbecuesaus
Brak ocen
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Brak ocen
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9 Std. 15 Min
Latkes (aardappelkoekjes)
45 Min
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40 min