Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
TM6

Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • 4 verse kabeljauwfilets, met vel (± 150-200 g elk)
  • 20 g extra vergine olijfolie
  • 4 takjes verse tijm, en iets meer om af te werken
  • 2 tl geraspte citroenschil, en iets meer om af te werken
  • 2180 g water
  • 30 g citroensap, vers geperst, en 1 tl om af te werken
  • 30 g sjalotten, gehalveerd
  • 200 g rode bieten, in stukken (2-3 cm)
  • 240 g risottorijst, bv. Carnaroli of Arborio
  • 130 g droge witte wijn
  • 1 volle tl groentebouillonpasta
    lub ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • 1 - 2 stengels vers citroengras, in schijfjes (2 mm)
  • 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen witte peper
  • 40 g boter, in stukken

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2365.8 kJ / 562.5 kcal
Białko
42.3 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1501.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy