Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gehakt
- 100 g uien, in helften gesneden
- 20 g verse peterselie
- 30 g boter, ongezouten, plus iets extra voor het invetten
- 450 g rundergehakt
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, naar smaak aanpassen
- 1 el madeirawijn (opcjonalnie)
Aardappelpuree
- 900 g bloemige aardappels, in sneetjes gesneden (1 cm)
- 360 g melk
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, naar smaak aanpassen
- 50 g boter, ongezouten plus iets extra voor de topping
- 2 el broodkruimels (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3165 kJ / 755 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kip garam masala
50 min
Paddenstoelentaart
1h 30min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Gevulde groenten
1h 20 min
Walnoot Brittle
1h 30min
Runderpastei met bier
1 godz. 40 min
Zuiderse gebakken kip en zoete maïs
55 min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Crostini met champignons en fontinakaas
Καμία βαθμολογία
Kip met amandelen
25 min
Koffielikeur
40 min
Kip met warme aardappelsalade
55 min