Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g kaparów, solonych, odsączonych z zalewy
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
100
g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
lub 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki - 1 jajko
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
- 200 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7942.2 kJ / 1898.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 205.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2613.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10min
Krem z parmezanu
10min
Karmelizowany por
20 min
Sos salvitxada
1h 25min
Masło ziołowe z nerkowcami
1h 10min
Pasta z serka z rzodkiewką
5min
Masło ziołowe
15min
Sos jogurtowy
5min
Kremowy dressing francuski
10min
Sos currywurst
25min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min
Sos tatarski
5min