Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g botwiny, pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 4 morele, suszone, bez pestek
- 30 g syropu z agawy
- 40 g płatków orkiszowych
- 70 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 50 g kostek lodu
- ½ łyżki nasion chia, do dekoracji
- 10 jabłek, suszonych, w krążkach, do dekoracji
- 2 łyżki płatków kokosa, niesłodzonych, do dekoracji
- 12 orzechów pekan, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2348 kJ / 560 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik
10min
Wegańskie lody truskawkowe
10min
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50 Min
Smoothie z jagód acai, pomarańczy i jabłka
10min
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1h 15min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 Std. 35 Min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 Min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1h 40min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 Std.
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.