
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
400 g wody
Ciasto naleśnikowe
-
180 g mąki gryczanej
-
70 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
500 g wody
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Nadzienie z pieczarkami i śmietanką sojową
-
200 g śmietanki sojowej
-
1 ząbek czosnku
-
1 - 2 łyżeczki pasty miso jasnej
-
1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
rukola ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.5 kcal /
788.9 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
20.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
401.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska