Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
400 g wody
Ciasto naleśnikowe
-
180 g mąki gryczanej
-
70 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
500 g wody
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Nadzienie z pieczarkami i śmietanką sojową
-
200 g śmietanki sojowej
-
1 ząbek czosnku
-
1 - 2 łyżeczki pasty miso jasnej
-
1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
mieszane zioła, świeże, (szczypiorek, bazylia), ilość do dekoracjirukola ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
401.6 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
788.9 kJ /
188.5 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min