Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową

Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową

4.4 85 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 sztuk

Składniki

  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    100 g
  • wody
    400 g
Ciasto naleśnikowe
  • mąki gryczanej
    180 g
  • mąki pszennej
    70 g
  • jajka
    3
  • wody
    500 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Nadzienie z pieczarkami i śmietanką sojową
  • śmietanki sojowej
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • pasty miso jasnej
    1 - 2 łyżeczki
  • płatków drożdżowych (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
    400 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    10 g
  • rukola ilość do dekoracji
    mieszane zioła, świeże, (szczypiorek, bazylia), ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 188.5 kcal / 788.9 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 401.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...