Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową

Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową

4.4 88 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 sztuk

Składniki

  • 100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 400 g wody
Ciasto naleśnikowe
  • 180 g mąki gryczanej
  • 70 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 500 g wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Nadzienie z pieczarkami i śmietanką sojową
  • 200 g śmietanki sojowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 - 2 łyżeczki pasty miso jasnej
  • 1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • rukola ilość do dekoracji
    mieszane zioła, świeże, (szczypiorek, bazylia), ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 188.5 kcal / 788.9 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 401.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...