![Risotto Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4B00EDE-4564-4676-822D-1937907B3DE9/Derivates/C9C51E17-744E-4BC3-B205-1BE9DB7152DD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 échalote (env. 30 g)
- 40 g de beurre
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille, de viande ou de légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison ou de fond de légumes, - ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto courgette et bacon
35 min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 Min
Muffins salés mozza, aubergine et lardons
45 Min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 Min
Purée mousseline
40 min
Sablés d'antan
1h 30min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Risotto
55 min
Velouté de potimarron au lard et aux châtaignes
35 min
Omelette au cheddar à la truffe
30 Min
Polenta crémeuse aux épinards
35 min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 Std.