Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 échalote (env. 30 g)
- 40 g de beurre
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille, de viande ou de légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison ou de fond de légumes, - ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 Min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 Min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto aux champignons
30min
Risotto
55 min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Polenta crémeuse aux épinards
35min
Purée mousseline
40min
Maigre à la vapeur, légumes et riz pilaf
45min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 Std.