Calzone

Calzone

3.8 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • 110 g di acqua
  • ½ cucchiaino zucchero
    ½ cucchiaino di malto di orzo
  • 10 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 200 g farina tipo 0
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Preparazione del calzone
  • 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di pomodori senza semi e a pezzi (vedere consiglio)
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 3 foglie di basilico lavate ed asciugate
  • 50 g di prosciutto cotto a listarelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 40 g
Kalorie 3558 kJ / 851 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...