Panzerotti ricotta e salsiccia

Panzerotti ricotta e salsiccia

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    230 g
  • di lievito di birra fresco
    15 g
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato, (8 g circa)
  • di farina di grano duro
    150 g
  • di farina
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di salsiccia senza pelle e a pezzi (3-4 cm)
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiaio
  • di ricotta ben scolata
    180 g
  • di pomodori perino senza semi e a dadini (5 mm)
    100 g
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di sale
    ¼ - ½ cucchiaino
Terminare la preparazione
  • olio di semi per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...