Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (8 g circa) - 150 g di farina di grano duro
- 250 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g di salsiccia senza pelle e a pezzi (3-4 cm)
- 2 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 180 g di ricotta ben scolata
- 100 g di pomodori perino senza semi e a dadini (5 mm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ¼ - ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- olio di semi per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Calzoni ricotta e funghi
1 godz. 5 min
Calzone
2h 50min
Panzerotti alla romana
55min
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Mini panzerotti al pecorino
1hod. 40min
Pucce
7h
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3u. 20min