Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 40 g di olio di oliva
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di pomodori perino San Marzano, a pezzi (2 cm), senza semi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 - 2 rametti di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di formaggio primo sale a cubetti (1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo (opcjonalnie)
- 350 g di melanzane a cubetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Calzoni vegetariani
1h 50 min
Focaccia con patate e rosmarino
2u. 35min
Focaccia con salsiccia
1h 50 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Calzoni ricotta e funghi
1hod. 5min
Calzone
2 godz. 50 min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50 min
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min