Panzerotti alla romana

Panzerotti alla romana

4.4 103 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
20 pezzi

Składniki

Impasto
  • di farina tipo 0
    320 g
  • di burro morbido a pezzi
    40 g
  • di acqua
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di prosciutto cotto a pezzi
    50 g
  • di mozzarella ben sgocciolata a pezzi (2 cm)
    100 g
    100 g di scamorza, (o caciotta) a pezzi (2 cm)
  • uovo tuorlo e albume separati
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • olio di semi per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...