Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 320 g di farina tipo 0
- 40 g di burro morbido a pezzi
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di prosciutto cotto a pezzi
-
100
g di mozzarella ben sgocciolata a pezzi (2 cm)
lub 100 g di scamorza (o caciotta) a pezzi (2 cm) - 1 uovo, tuorlo e albume separati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- olio di semi per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Focaccia con salsiccia
1h 50min
Calzone
2hod. 50min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 godz.
Panzerotti romani
1h 10min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Mini panzerotti al pecorino
1h 40min
Focaccia di patate
2hod. 50min
Pucce
7 godz.
Calzoni fritti napoletani
2 godz. 30 min
Focaccia pugliese
1h 10min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min