Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices

Składniki

  • olive oil to grease
  • brown rice
    240 g
    240 g short-grained rice
  • pitted Medjool dates
    100 g
  • apples unpeeled, deseeded and cut in quarters
    140 g
  • gluten free baking powder
    1 ½ tsp
  • baking soda
    1 tsp
  • psyllium husks
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • walnuts
    80 g
  • eggs
    4
  • water
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 201.8 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 723 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...