Urządzenia i Akcesoria
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
olive oil to grease
-
240 g short-grained ricebrown rice240 g
-
pitted Medjool dates100 g
-
apples unpeeled, deseeded and cut in quarters140 g
-
gluten free baking powder1 ½ tsp
-
baking soda1 tsp
-
psyllium husks1 tbsp
-
salt½ tsp
-
walnuts80 g
-
eggs4
-
water100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
201.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
723 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach & mushroom quiche (Noni Jenkins)
50 min
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Brak ocen
Strawberry Limeade Mocktail (Diabetes)
10 min
Gluten-free Bread
3 godz. 20 min
Gluten Free Brownies
1 godz. 20 min
All-Purpose Gluten Free Flour
5 min
Berry Chia Jam
30 min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
35 min
Salmorejo (Cold Tomato Soup)
35 min
Allergen Free Granola Cups
1 godz. 5 min
Gluten Free Brownies
1 godz. 20 min