Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, a pezzi (5 cm)
- 125 g di formaggio fresco spalmabile, al naturale
- 250 g di mezza panna
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3058 kJ / 728 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Pasta al forno sprint
55 Min
Esperienza culinaria
2 Std.
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55 Min
Menù: risotto agli spinaci con insalata di carote e mele
Brak ocen
Lasagne verdi
1 godz. 15 min
Sformato di pasta
50 min
Gratin di patate
1 godz. 10 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Insalata di couscous
50 min