Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, a pezzi (5 cm)
- 125 g di formaggio fresco spalmabile, al naturale
- 250 g di mezza panna
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3058 kJ / 728 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Salsa french dressing
20 min
Pasta con salsa al tonno
30 min
Pane ripieno Margherita
3h 15min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Keine Bewertungen
Spaghetti al ragù di cacciatorini
Keine Bewertungen
Lasagne
2h
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Zuppa di pollo con noodle
1 godz. 35 min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min