Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 goccio di olio di oliva
- 400 g di pasta secca, tipo penne, (o un altro tipo di pasta corta)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 350 g di tonno in scatola, in acqua o sott'olio, sgocciolato
- 150 - 250 g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
Salsa di basilico ed aceto
- 20 g di foglie di basilico fresco
- 180 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di aceto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 10 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 483 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai pomodori con burrata
30min
Risotto Cinque P
30min
Piccata di pollo su ratatouille
40min
Insalata di patate
8h 45min
Insalata greca
25 Min
Pasta al tonno e melanzane
30min
Cornetti con carne macinata
30min
Flammkuchen con patate
1 Std. 30 Min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Biscotti tipo Oreo®
3h 50min