Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułów z cheddarem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
65 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
55 - 65 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ⅓ ząbka czosnku
-
10 g masła
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 - 230 g różyczek brokułu
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
470 g wody
-
130 g mleka
-
⅓ - ⅔ łyżeczki soli
-
¼ - ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
433.8 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
614.4 kJ /
146.8 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min