Galette de ratatouille -TM5

Galette de ratatouille -TM5

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Massa areada
  • manteiga s/ sal bem fria, cortada em pedaços (1-2 cm aprox.)
    150 g
  • farinha tipo 55 mais q.b. p/ polvilhar
    300 g
  • água fria mais 1 c. de sopa se necessário
    90 g
  • sal
    ½ c. chá de
Recheio
  • curgete s/ extremidades (2-3 unid. aprox.)
    350 g
  • tomate-chucha suficientemente firme e pequeno que caiba inteiro no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
    350 g
  • tomate seco, em óleo escorrido (1 frasco de 250 ml aprox.)
    190 g
  • água
    30 g
  • cebolinho, fresco cortado em pequenos pedaços
    10 g
  • sal mais q.b. p/ polvilhar
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • queijo parmesão, ralado
    60 g
  • Leite q.b. p/ pincelar
  • manjericão p/ guarnecer
    10 folhas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 377.9 kcal / 1581.2 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 507.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...