La tourtière

La tourtière

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz.
6 parts

Składniki

  • oignon coupé en deux
    1
  • gousses d'ail
    2
  • de viande de bœuf pour ragoût coupée en morceaux
    300 g
  • de carré de porc coupé en morceaux
    300 g
  • de poulet coupé en morceaux
    250 g
  • clou de girofle
    1
  • de bouillon de bœuf reconstitué
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de farine de blé
    300 g
  • de beurre froid en morceaux, et un peu pour la tourtière
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    100 g
  • pommes de terre détaillées en cubes
    6

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 672.2 kcal / 2819 kJ
Białko 44.7 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 57.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 1048 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...