Crevettes au safran, spaghetti bicolores

Crevettes au safran, spaghetti bicolores

4.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de crevettes crues, non décortiquées
  • 50 g d'échalotes
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 50 g de blanc de poireau (1), en rondelles
  • 80 g de carotte (1), en cubes
  • 100 g de vin blanc
  • 1 pincée de pistils de safran
  • 1000 g d'eau
  • 150 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
  • 200 g de pâtes sèches, type spaghetti à l'encre de seiche
  • 200 g de carottes râpées
  • persil frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 508.9 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 1827 kJ / 436.7 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...