Crevettes au safran, spaghetti bicolores

Crevettes au safran, spaghetti bicolores

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de crevettes crues, non décortiquées
    300 g
  • d'échalotes
    50 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de blanc de poireau (1), en rondelles
    50 g
  • de carotte (1), en cubes
    80 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • d'eau
    1000 g
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    150 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti à l'encre de seiche
    200 g
  • de carottes râpées
    200 g
  • persil frais ciselé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436.7 kcal / 1827 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 508.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie