Wersje kompatybilne
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di bulbi di finocchio, a metà o in quarti
- 200 g di porri, solo parte bianca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ di cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di foglioline di timo fresco, lavate
- 100 g di caprino
- 2 uovo
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 460 g di pasta sfoglia pronta rettangolare (2 rotoli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1031.5 kJ / 246.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 367.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Alberelli di sfoglia
1 Std. 30 Min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Vol-au-vent con crema di lenticchie e asparagi
3 Std.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Sformatini patate e porri
55 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min