Cavolfiore con pesto di noci (vegan)

Cavolfiore con pesto di noci (vegan)

3.7 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

Pesto di noci
  • 100 g di rucola fresca, lavata
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di gherigli di noci
  • 30 g di foglie di basilico fresche lavate
Cavolfiore
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 1 cucchiaio di origano secco
  • 1 cavolfiore intero, pulito dalle foglie
  • 500 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 342.7 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1159.8 kJ / 277.2 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...