Urządzenia i Akcesoria
Sernik na zimno z owocami w galaretce
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
Masa truskawkowa
-
50 g wody
-
3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
350 g truskawek, świeżych
-
50 g cukru
Masa serowa
-
50 g wody
-
3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
700 g twarogu sernikowego, z wiaderka w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g cukru pudru
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
Owoce w galaretce
-
800 g wody
-
2 opakowania galaretki w proszku, przezroczystej słodzonej (ok. 75 g każde)
-
250 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
100 g malin, świeżych
-
100 g borówek amerykańskich
-
150 g brzoskwiń, z puszki odsączonych, pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
228.3 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
927.9 kJ /
221.8 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
32.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Pani Walewska
9h 30min
Malinowa chmurka
12h 5min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Kopiec kreta z truskawkami
5h 30min
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8h 30min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5h
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8h
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40min
Ciasto z truskawkami
8h 30min