Urządzenia i Akcesoria
Przyprawowa pasta z lubczyku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 słoiki
Składniki
-
120 g lubczyku, świeżego liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
-
10 g soli
-
70 g oleju plus dodatkowo 2 łyżeczki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1956.5 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
1598.1 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Sok pomidorowy
20 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min