
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g lubczyku, świeżego liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
- 10 g soli
- 70 g oleju plus dodatkowo 2 łyżeczki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 382 kcal / 1598.1 kJ
- Białko
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 1956.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Sok pomidorowy
20 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min