Rybki w chlebowej panierce

Rybki w chlebowej panierce

4.2 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk

Składniki

  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
    30 g
  • jajka
    2
  • wody
    1 łyżka
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • białego chleba świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • kaszy kukurydzianej (polenty)
    20 g
  • filetów z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • oliwa z oliwek do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 84 kcal / 352 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...