Haricots verts à l'ail et au gingembre

Haricots verts à l'ail et au gingembre

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon vert émincé
  • 3 gousses d'ail
  • 20 g d'huile neutre par exemple huile de tournesol
  • 10 g gingembre frais coupé en lamelles
  • 10 g de sauce soya
  • 2 c. à thé d'huile pimentée chinoise avec piment frit (opcjonalnie) maison, voir conseil
  • 1 c. à thé de sel
  • 1 c. à thé bombée de sucre
  • 400 g haricots verts frais extrafins

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 726 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 370.1 kJ / 88.5 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...