Poulet rôti au cidre et légumes vapeur

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive et 2 filets
    30 g
  • poulet, entier, cru (environ 1500-2000 g)
    1
  • de sel
    2 c. à café
  • d'herbes de Provence déshydratées
    3 c. à soupe
  • de jus de citron
    20 g
  • d'eau
    400 g
  • de carottes coupées en biseaux
    200 g
  • de patate douce coupée en tranches d'environ 2 cm
    350 g
  • de pommes de terre non épluchées, coupées en rondelles d'1 cm
    600 g
  • de chair de potiron en morceaux
    200 g
  • de courgettes non épluchées, coupées en rondelles d'environ 2 cm
    300 g
  • d'oignons rouges coupés en huit
    300 g
  • de poivrons rouges en lanières d'1 cm
    300 g
  • poivre moulu
    1 - 2 pincées
  • de cidre brut ou doux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 560 kcal / 2342 kJ
Białko 70.4 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 798.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...