Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebak
- 60 g suiker
- 220 g patisserie bloem
-
100
g boter, veganistisch, koud, in stukken
lub 100 veganistische margarine, koud, in stukken - 30 g ijskoud water
- ¼ tl bakpoeder
- 2 snuifjes zout
Citroen en zwarte thee curd
- 400 g amandelmelk, ongezoet
- 120 g vers geperst citroensap
- 1 - 2 el zwarte thee bladeren (bv. Engels Beakfast)
- 40 g maïzena (zetmeel)
- ¼ tl gemalen kurkuma
- bloem, om te bewerken
- 150 g suiker
- 10 - 15 g citroenschil
- poedersuiker, om af te werken (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1073.9 kJ / 256.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 69.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde aardappel en stukjes butternut pompoen
Brak ocen
Franse brunch
Brak ocen
Vegan appeltaart met crumble en meringue
Brak ocen
Veggie regenboog pizza
Brak ocen
MENU - Champignon-aardappelsoep, gevuld kalfsvlees met oven-aardappelen en pastinaak, mandarijn-tiramisu
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Profiteroles
2h
Iers sodabrood
Brak ocen
Appel-rozijnen bladerdeeg taart zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Vegan cheeseburgers
10 Std.
Champignon- en chocolademuffins
1 Std.
Banketbakkersroom
15 Min