Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen

Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen

4.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

  • kabeljauwfilets, zonder vel (± 200 g / stuk)
    4
  • zout naar eigen smaak
    3 ¼ tl
  • verse peterselie enkel de bladeren
    5 takjes
  • water en iets meer om de vis te spoelen
    800 g
  • nieuwe aardappelen (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    700 g
  • uien gehalveerd
    150 g
  • olijfolie
    30 g
  • tomatenblokjes uit blik
    400 g
  • verse tomaten in partjes
    200 g
  • rozijnen
    30 g
  • zwarte olijven, ontpit
    100 g
  • pijnboompitten
    20 g
  • kappertjes op azijn
    20 g
  • gedroogde chilipepers
    1 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2525.7 mg
Białko 48.4 g
Kalorie 2231 kJ / 533.2 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 51.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...