
Urządzenia i Akcesoria
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek45 g
-
migdałów, blanszowanych200 g
-
ząbki czosnku4
-
białego chleba bez skórki100 g
-
wody600 - 700 g
-
białego octu winnego20 - 25 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji8 - 10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
473.3 kcal /
1980.4 kJ
Białko
13.6 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1013.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska