Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa

Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa

3.4 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 45 g oliwy z oliwek
  • 200 g migdałów, blanszowanych
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g białego chleba bez skórki
  • 600 - 700 g wody
  • 20 - 25 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 8 - 10 jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1013.1 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 1980.4 kJ / 473.3 kcal
Tłuszcz 38.2 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...