Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa

Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa

3.4 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    45 g
  • migdałów, blanszowanych
    200 g
  • ząbki czosnku
    4
  • białego chleba bez skórki
    100 g
  • wody
    600 - 700 g
  • białego octu winnego
    20 - 25 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 473.3 kcal / 1980.4 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1013.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...