Urządzenia i Akcesoria
Pierożki shaomai
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk
Składniki
-
10 g marchewki
Ciasto shaomai
-
50 g wody
-
180 g mąki pszennej
-
1 jajko
Farsz
-
300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 - 20 g grzybów, świeżych (np. shiitake, pieczarki, kurki)
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
270 g krewetek, surowych, obranych świeżych lub mrożonych
-
1 łyżka cukru
-
2 łyżki oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia (30 g, patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
olej do natłuszczenia Varomy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
500 g wody
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
240 kJ /
57 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Ciasto wonton
50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Warzywa w tempurze
1 godz.
Pielmieni
1 godz. 10 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min