Urządzenia i Akcesoria
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
3 - 4 liście szałwii, świeże
-
130 g mleka
-
630 g wody
-
150 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 szczypta soli
-
15 g oleju
-
400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
-
masło do smażenia
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
82.3 g
Kalorie
6049.1 kJ /
1444.8 kcal
Tłuszcz
65.5 g
Błonnik
17.7 g
Węglowodany
149.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min