
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananasowe paczuszki
1ωρ.
Nadziewane warzywa
1h 20 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Shake bez laktozy
40 λεπτ.
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1h 10 min
Malinowy cobbler
1ωρ. 15 λεπτ.
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Crumble po indyjsku
1h 20 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1ωρ. 5 λεπτ.
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Kniszki ziemniaczane
2h
Duszone warzywa
10 Min