Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forszmak klasyczny
1h 35min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50min
Nadziewane warzywa
1h 20min
Biała czekolada z bakaliami
2h 20min
Przystawka z melona i krewetek
30 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6h 30min