Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką

Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką

4.2 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • liście szałwii, świeże
    3 - 4
  • mleka
    130 g
  • wody
    630 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • jajka
    2
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    10 g
  • soli
    1 szczypta
  • oleju
    15 g
  • białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
    400 - 500 g
  • masło do smażenia
  • migdałów, w płatkach
    4 łyżki
  • szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
    8 plastrów

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 1444.8 kcal / 6049.1 kJ
Białko 82.3 g
Tłuszcz 65.5 g
Węglowodany 149.8 g
Błonnik 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...