Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 Std. 10 Min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1h 30min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 Std. 20 Min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Gołąbki z dorszem
1h 20min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5 min
Sałatka z białych szparagów
3h
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min