
Urządzenia i Akcesoria
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
liście szałwii, świeże3 - 4
-
mleka130 g
-
wody630 g
-
mąki pszennej150 g
-
jajka2
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 g
-
soli1 szczypta
-
oleju15 g
-
białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych400 - 500 g
-
masło do smażenia
-
migdałów, w płatkach4 łyżki
-
szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej8 plastrów
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
1444.8 kcal /
6049.1 kJ
Białko
82.3 g
Tłuszcz
65.5 g
Węglowodany
149.8 g
Błonnik
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska