Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
TM5 TM6

Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką

4.2 (10 ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 3 - 4 liście szałwii, świeże
  • 130 g mleka
  • 630 g wody
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 1 szczypta soli
  • 15 g oleju
  • 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
  • masło, do smażenia
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
6049.1 kJ / 1444.8 kcal
Białko
82.3 g
Węglowodany
149.8 g
Tłuszcz
65.5 g
Błonnik
17.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy