Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką

Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką

4.2 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 3 - 4 liście szałwii, świeże
  • 130 g mleka
  • 630 g wody
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 1 szczypta soli
  • 15 g oleju
  • 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
  • masło do smażenia
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 4 porcje

Białko 82.3 g
Kalorie 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
Tłuszcz 65.5 g
Błonnik 17.7 g
Węglowodany 149.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...