Keks migdałowo - gryczany

Keks migdałowo - gryczany

4.2 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków

Składniki

  • 150 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki
  • 200 g migdałów, blanszowanych
  • 65 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g mąki gryczanej

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 264.2 kcal / 1105.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 70.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...