
Urządzenia i Akcesoria
Keks migdałowo - gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki
-
200 g migdałów, blanszowanych
-
65 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 jajka
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
120 g mąki gryczanej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
264.2 kcal /
1105.5 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
70.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 Min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 Std. 50 Min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 Std. 55 Min
Pączki wegańskie z batatem
2 Std. 40 Min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Mazurek bezglutenowy
2 Std. 15 Min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 Std. 30 Min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 Std. 50 Min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 Std.
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min