Urządzenia i Akcesoria
Keks migdałowo - gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki
-
200 g migdałów, blanszowanych
-
65 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 jajka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
120 g mąki gryczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
70.1 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1105.5 kJ /
264.2 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.