Empanadas véganes aux champignons et au poivre

Empanadas véganes aux champignons et au poivre

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 morceaux

Składniki

  • de farine de blé et un peu plus pour travailler la pâte
    400 g
  • d'eau tiède
    220 g
  • de levure déshydratée (7 g)
    1 paquet
  • d'huile d'olive et un peu plus pour la dorure
    35 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'oignons coupés en deux
    50 g
  • de persil frais
    ½ bouquet
  • de poivrons rouges en morceaux
    150 g
  • de champignons frais
    100 g
  • de purée de tomates
    20 g
  • de sauce harissa
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 82.9 kcal / 346.7 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 149.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...