Curry d'agneau aux pois chiches et chou frisé

Curry d'agneau aux pois chiches et chou frisé

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • de viande d'agneau pour ragoût, désossée dégraissée, en cubes (3 cm)
    500 g
  • de gingembre moulu
    1 c. à soupe
  • de graines de cumin
    1 c. à café
  • d'eau
    760 g
  • de pâte de curry Madras
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de pois chiches secs
    150 g
  • de l'eau pour tremper
  • d'oignons coupés en 2
    80 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
  • de tomates en dés, en boîte
    400 g
  • de lentilles rouges séchées (type lentilles corail)
    70 g
  • de chou frisé en petits morceaux (2-3 cm)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 441.5 kcal / 1847.2 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 559.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...