Curry d'agneau aux pois chiches et chou frisé

Curry d'agneau aux pois chiches et chou frisé

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • 500 g de viande d'agneau pour ragoût, désossée dégraissée, en cubes (3 cm)
  • 1 c. à soupe de gingembre moulu
  • 1 c. à café de graines de cumin
  • 760 g d'eau
  • 50 g de pâte de curry Madras
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g de pois chiches secs
  • de l'eau pour tremper
  • 80 g d'oignons coupés en 2
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de pâte de bouillon de légumes
  • 400 g tomate en dés, en conserve
  • 70 g de lentilles rouges séchées (type lentilles corail)
  • 60 g de chou frisé en petits morceaux (2-3 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 559.2 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 1847.2 kJ / 441.5 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 29.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...