![Cuisson de l'épeautre perlé Cuisson de l'épeautre perlé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FEF9F05B-F8F9-40B8-9B46-63A93569E937/Derivates/10c6fed0-00fd-4ced-8771-67dc8c816417.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g d'épeautre perlé
- 400 - 700 g d'eau
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.6 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz jasmin
35 Min
Pot-au-feu de poulet miso
1h 45 min
Ragoût de haricots noirs, œufs sur le plat et tortillas de maïs
16h
Cuisson de l'épeautre complet
35 Min
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Cuisson du millet
45 Min
Rissoler un mélange d'ail et d'oignons
20 Min
Curry d'agneau aux pois chiches et chou frisé
16h 50min
Fromage frais aux noix et pain au petit-lait
12sa 15 dk
Buddha bowl au poulet (TM6)
1 Std.
Cuisson du riz basmati
35 Min
Cuisson du riz long blanc
35 Min