Caponata de lentilles

Caponata de lentilles

4.7 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • d'aubergine en dés (2 cm)
    300 g
  • de fenouil en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignons coupés en quatre
    200 g
  • gousses d'ail
    2
  • de tomates en grappes coupées en quatre
    300 g
  • de basilic frais effeuillé
    20 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de vinaigre balsamique
    25 g
  • de poivre, moulu
    4 pincées
  • de pignons de pin
    30 g
  • d'amandes effilées (amandes allumettes)
    30 g
  • d'eau
    150 g
  • de lentilles vertes, séchées, entières (p. ex. lentilles vertes bio Coop Naturaplan)
    170 g
  • de céleri-branche en tronçons (1 cm) voir conseil
    200 g
  • de poivrons, toutes les couleurs en dés (1 cm)
    250 g
  • d'olives dénoyautées, en rondelles, (0.3 cm)
    50 g
  • piment rouge, long (opcjonalnie) en morceaux (0,5 cm)
    1
  • de câpres au vinaigre, marinées au vinaigre, égouttées
    25 g
  • de raisins secs (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 220 kcal / 922 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 465 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...