Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles, sèches (par ex. Beluga)
- 750 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 25 g d'oignons rouges
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de poivre noir, moulu
- 15 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de melon miel, râpé (voir conseil)
- 60 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes aux lentilles
1h 15 min
Thai Tom Yum
45min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Curry de lentilles
50min
Cabillaud et sa purée de céleri et de patate douce
40min
Caponata de lentilles
1h
Parmigiana al forno
1h 50 min
Plat coloré de légumes
45min
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1h 15 min
Tartare de légumes
25 min
Korma de légumes aux noix de cajou
55min
Lasagnes à la courge
1h 40min