Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles, sèches (par ex. Beluga)
- 750 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 25 g d'oignons rouges
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de poivre noir, moulu
- 15 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de melon miel, râpé (voir conseil)
- 60 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates
40min
Petits pains aux fruits
3 godz. 5 min
Focaccia au romarin
2hod. 30min
Salade de lentilles aux betteraves et à la feta
30 Min
Poulet au piment et au citron vert avec riz de chou-fleur
Ninguna valoración
Korma de légumes aux noix de cajou
55min
Salade de fenouil au parmesan
10 min
Frittata de brocoli
1 Std. 10 Min
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10 min
Riz au lait et compote de pruneaux
55min
Salade de lentilles
30 Min
Pain toupie rapide
40min