Gâteau de Linz

Gâteau de Linz

4.8 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 tranches

Składniki

  • de graines d'épeautre
    200 g
  • d'amandes
    200 g
  • de poudre à lever
    1 c. à café
  • de beurre froid, en morceaux
    170 g
  • de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • œuf
    1
  • de kirsch
    1 c. à café
  • de cacao en poudre
    1 c. à soupe
  • de cannelle moulue
    1 c. à café
  • de clous de girofle, moulus
    1 pincée
  • de confiture de framboises
    340 g
  • jaune d'œuf pour badigeonner
    1
  • de lait pour badigeonner
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 415 kcal / 1735 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...