![Gâteau de Linz Gâteau de Linz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DF86DC2-D19C-462C-9B22-A7CAB789E603/Derivates/73D56194-C296-4204-962D-D0BF885D0239.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de graines d'épeautre
- 200 g d'amandes
- 1 c. à café de poudre à lever
- 170 g de beurre, froid, en morceaux
- 200 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 c. à café de kirsch
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 1 pincée de clous de girofle, moulus
- 340 g de confiture de framboises
- 1 jaune d'œuf pour badigeonner
- 1 c. à soupe de lait pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1735 kJ / 415 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Milanais
3 Std.
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Bonhomme en pâte
2h 10 min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min