Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm), et un peu plus pour graisser
- 180 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'eau
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 300 g de poireaux, en morceaux (2 cm)
- 200 g de crème entière
- 150 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Lasagnes aux lentilles
1 Std. 15 Min
Risotto à la tomate et au basilic
30 min
Salade de lentilles aux betteraves et à la feta
30 min
Ragoût aux lentilles
1h 30min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Tarte aux légumes
1h
Salade de carotte à la sauce yogourt
10min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Pâtes au four rapides
55min
Risotto à la courge
35min
Tarte flambée aux poireaux
40 min