Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

4.6 37 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 85 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 10 g majonezu (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 779.7 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 351.4 kJ / 84 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...