Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de brandy
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 trozo de guindilla roja (opcjonalnie)
- 20 chipirones frescos enteros rellenos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18.81 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Buey de mar relleno a la provenzal
2 godz.
Calamares en su tinta
1h 5min
Almejas a la marinera
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Calamares a la americana
50min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 godz.
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1 godz. 10 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Tigres
1 godz.
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min