Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe ciasto dyniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
120 - 150 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)120 - 150 g dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 łyżki pestek dyni
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g mleka
-
60 g cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
18.5 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
607.5 kJ /
145.2 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Penne z dynią i szynką
30 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Konfitura z dyni
40 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.