
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
15 kawałków
Składniki
-
100 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
-
70 g chipsów bananowych, suszonych
-
250 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
25 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
80 g mleka plus 2 łyżki do posmarowania
-
50 g cukru plus 2-3 łyżki do posypania
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 szczypty soli
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
275.4 kcal /
1152.5 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
116.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Małpi chlebek
3 godz.
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Słodki chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min