
Urządzenia i Akcesoria
Czarno-białe ciasteczka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
2 jajka, rozmiar L
-
60 g mleka
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
woda do zwilżenia dłoni
Lukier
-
300 g cukru pudru
-
50 g wody plus opcjonalnie 1 łyżka
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
322.2 kcal /
1347.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
59.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
80.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Zimowa czekolada do picia
10min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1h
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Żelki owocowe
25h 10min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40min
Bento z pandami
1h
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45min
Lody z ciastkami Oreo®
8h 30min
Mleczne bułki do odrywania
4h