
Urządzenia i Akcesoria
Czarno-białe ciasteczka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
cukru50 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)30 g
-
jajka, rozmiar L2
-
mleka60 g
-
mąki pszennej tortowej200 g
-
skrobi ziemniaczanej60 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
woda do zwilżenia dłoni
Lukier
-
cukru pudru300 g
-
wody plus opcjonalnie 1 łyżka50 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki
-
czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego30 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
322.2 kcal /
1347.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
59.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
80.9 mg