Czarno-białe ciasteczka

Czarno-białe ciasteczka

4.4 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 50 g cukru
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    30 g cukru waniliowego
  • 2 jajka, rozmiar L
  • 60 g mleka
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 60 g skrobi ziemniaczanej
    60 g skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • woda do zwilżenia dłoni
Lukier
  • 300 g cukru pudru
  • 50 g wody plus opcjonalnie 1 łyżka
  • 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 322.2 kcal / 1347.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 80.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...