
Urządzenia i Akcesoria
Ciastka z kremem orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 sztuk
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych180 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego130 g
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowo 1 łyżka1 łyżeczka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki150 g
-
jajko1
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej300 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
śmietany, 36% tłuszczu50 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
283.4 kcal /
1185.9 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
28.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
43.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańskie tosty
35 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min