Ciastka z kremem orzechowym

Ciastka z kremem orzechowym

4.5 124 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 sztuk

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    180 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    130 g
  • cynamonu, mielonego plus dodatkowo 1 łyżka
    1 łyżeczka
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jajko
    1
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    300 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • śmietany, 36% tłuszczu
    50 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 283.4 kcal / 1185.9 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 43.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...