
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne bułeczki zajączki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 sztuk
Składniki
-
190 - 220 g cukru
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka w tym 1 roztrzepane
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
250 g mleka
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
289.3 kcal /
1210.5 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
38.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
78 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Placuszki żytnie z figami
15 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Gofry klasyczne
35 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min