Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di peperone rosso, a fette
- 150 g di peperone verde, a fette
- 300 g di cipolle, in quarti
- 300 g di zucchine, con la buccia, a rondelle (circa 2 cm)
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro, (in scatola o fresca)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 2.71 g
- Węglowodany
- 8.78 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
Alternatywne przepisy
Salsa al pomodoro
40 min
Ratatouille
40 min
Asparagi con patate
50 min
Frittata
35 min
Peperonata all'orientale con funghi
25 min
Funghi all'aglio
20min
Salsa all'aglio
15min
Trote con riso alle verdure
45 min
Contorno di zucchine
30 min
Porri saltati (200 g)
20min
Insalata di patate
1h 5 min
Fagiolini al pomodoro
55 min