Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno

Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno

3.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Salsa
  • 4 rametti di rosmarino fresco gli aghi lavati e asciugati
  • 300 g di cipolle tagliate in quattro
  • 20 g di burro, non salato
  • 250 g di acqua
  • 20 g di aceto balsamico
  • 1 dado di carne per brodo (per 0.5 l)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 5 pizzichi di pepe macinato
  • 500 g di patate, a pasta gialla densa a fette (5 mm)
  • 500 g di carote pelate, a fette (5 mm)
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 4 salsicce di maiale (circa 120 g l’una), bucherellate più volte su entrambi i lati con un coltello appuntito
Finitura
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena) express (addensante scuro)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.4 g
Kalorie 2268 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...