Urządzenia i Akcesoria
Surówka z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
600 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
260 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g jogurtu naturalnego gęstego
-
30 g majonezu (opcjonalnie)
-
25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 ½ - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
731.2 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
352.2 kJ /
84.2 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min