Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

4.1 23 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 260 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 30 g majonezu (opcjonalnie)
  • 25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 ½ - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 731.2 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 352.2 kJ / 84.2 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...